torsdag den 30. april 2009

Hvordan laver man et supporter flag?


Det er ikke nogen videnskab at lave et flag, og dog. Det vigtigste er at man har en klar ide og et klart mål med hvad man foretager sig inden man går i gang.

Udtænk hvordan flaget skal se ud: Skal det være med et malet motiv på, eller skal det blot sys i et mønster? Hvad skal størrelsen være. Skal det være et megasize eller et mindre og mere håndterligt flag?

Udvælg materialerne. Spørg i en stof-forretning efter et let stof, som alligevel er holdbart – vi anbefaler ’foer’. Såfremt man vil have motiv på flaget, skal stoffet også kunne males på uden det flyder ud, skalder af, eller forsvinder hurtigt ved slid. Hvis du vil male et motiv, og de ikke har maling til det pågældende stof i forretningen, så slå et smut i den nærmeste hobbyforretning og spørg efter noget stofmaling der virker på netop jeres stof. Som flagstang er det bedst at anvende plast-elektrikerrør. De kan købes billigt i f.eks. byggemarkeder i forskellige tykkelser og hårdheder, alt efter størrelsen og typen af flaget. Prøv at bede om lov til at flage med et rør uden flag på. Vigtigt er det, at pinden med flag på hverken bliver så bøjelig at reaktionstiden bliver for langsom når du flager, men samtidig at den ikke bliver så hård at du ikke kan flage ordentligt.

Male og syfasen. Hvis du vil have motiv på flaget, så tegn et motiv op enten ved hjælp af en overhead-projektor, eller ved hjælp af en projektor der kan tilsluttes en computer. Derefter kan motiverne males og flagene tørres. Derefter er det vigtigt at eventuelle afskårne kanter, eller de forskellige flagstykker syes og syes sammen. Sy til slut en rende i flaget i den side du vil have pinden i - lad renden være lidt bredere end den pind du vil anvende. Således har du et flag - sørg for at få det luftet under kampen også.

Hvordan laver man et topindsflag?
Et topindsflag er ikke så forskelligt fra et almindeligt flag. Den største forskel er, som navnet indikerer, at der på et topindsflag er to pinde. Men da et sådant holdes stille er motivet også mere i fokus, ligesom flagpindene gerne må være stive, flaget bliver lettere at håndtere.

Når du udtænker hvordan flaget skal se ud, så fokuser ekstra meget på at lave et flot motiv. Størrelsesforholdet på et topinds er som regel enten i omegnen af 1 gange 2 eller 2 gange 1, men kan også være kvadratiske - tilpas størrelsen efter motivet. Der kan gå alt fra få minutter til mange timer med at få den rigtige ide til et topindsflag, og derefter kan der gå ligeså lang tid med arbejdet på en computer med at få det til at ligne det man gerne vil have det til. Gå fra Ide > topind, og ikke den anden vej rundt.

Udvælg materialerne. I modsætning til et almindeligt flag, er det ikke afgørende, at stoffet er let, da man ikke skal flage med det. Køb i stedet for noget billigere stof og køb noget godt stofmaling i en hobbyforretning. Til pinde er det bedst at anvende rundstokke af træ i ca. en centimeters tykkelse - sørg for de er lange nok til at der er noget at holde i når flaget er sat på.

I male og syfasen er instruktionerne de samme som til et almindeligt flag. Husk dog selvfølgelig at sy to render i stoffet.

Så bare kom igang :D

Ingen kommentarer:

Send en kommentar